Tratament chiropractic pentru lombosciatica

Pentru tratarea lombosciaticii, CHIROMEDICA Health & Wellness Center  vă oferă o nouă metodă de tratament: chiropractica.

tratament lombosciatica

 

1. Ce este lombosciatica?

Sciatica se caracterizeaza prin durere, care își are originea în partea din spate a coloanei vertebrale (regiunea lombara). Durerea coboara prin fesa, ajungand într-unul sau ambele picioare, pe traiectul nervului sciatic. Durerea variază în intensitate și frecvență, de la minimă si moderată la severă și de la ocazionala si  intermitenta la frecventă sau constantă.

 

 

Programează-te la un prim consult și află cum decurge prima vizită!

Află ce spun persoanele, care au beneficiat de această terapie!

 

 

 2.       Simptome lombosciatica 

Principalul simptom este durerea, ce se instalează brusc, şi merge până la nivelul membrului inferior.

    Traiectul pe care iradiază durerea depinde de rădăcina afectată:

  • Rădăcina de la nivel lombar – duce la durere localizată în regiunea lombară, fesă, faţa anterioară a coapsei, faţa externă a genunchiului, faţa anterioară a gambei, anterior de maleola externă, faţa anterioară a piciorului, mergând până la degetul mare.În acest caz mersul pe călcâie devine imposibil.
  • Rădăcina de la nivel sacral – duce la durere localizată pe faţa posterioară a coapsei, genunchi, regiunea posterioară a gambei, posterior de maleola externă, se termină la nivelul piciorului, mergând până la degetul mic.În cazul acesta pacientul nu poate merge pe vârfuri.

 Durerea este descrisă ca fiind asemanatoare cu o durere de dinți, sau similara cu șocurile electrice. Alte simptome asociate cu sciatica includ senzație de arsură, amorțeală și furnicături. Sciatica este numita durere radianta. O concepție greșită este că sciatică este o tulburare. Cu toate acestea, sciatica este într-adevăr un simptom al unei tulburări.

3.       Cauze lombosciaticalombosciatica-2

Sciatica este în general cauzată de compresia nervului sciatic. Tulburări cunoscute provoca dureri pe traiectul nervului sciatic: subluxatii vertebrale lombare (corpi vertebrali nealiniatți), hernia de disc, sarcina si nastere, tumori, și tulburări de bază non-vertebrale, cum ar fi diabetul zaharat si constipația. Una din cauzele comune ale sciaticii este sindromul piriform. Sindromul piriform este numit după mușchiul piriform. Mușchiul piriform este situat în partea de jos a coloanei vertebrale, și ajută la rotatia șoldului. Nervul sciatic trece pe sub mușchiul piriform. Acest muschi devine sensibil la alunecare și cădere, artrita șoldului, sau la o diferență în lungime a picioarelor. Astfel de situații pot provoca crampe și spasme musculare la nivelul muschiului piriform, acesta iritand astfel nervul sciatic cauzand inflamatie si durere. Compresia nervului sciatic poate duce la pierderea de senzație (pierdere senzorială), paralizia unui singur membru sau grup de mușchi si chiar insomnie.

Afecţiunea este foarte frecventă, fiind intalnita la barbatii între 25 şi 60 de ani. Femeile sunt mai predispuse la această problemă în timpul sarcinii, deoarece există o presiune exercitată de către uter (mărit în volum) asupra nervului sciatic.

4. Diagnostic lombosciatica

Diagnosticul corect în lombosciatica este esențial.

Diagnosticul sciaticii urmarește:

  1. Anamneza– întrebări referitoare la: localizarea durerii, nivelul de iradiere (fesă, coapsă, genunchi, gambă, picior), accentuarea durerii la anumite mişcări/activităţi (flexie, rotaţie, stat in pozitie vertical pentru timp indelungat), prezenţa tulburărilor sensitive, etc.
  2. Examinare fizică– posturi anormale, curburile fiziologice ale coloanei diminuate în zona afectată, teste specifice (testul Lasegue, testul Bragard, testul Sicard), etc.
  3. Testele imagistice.

 Deoarece există mai multe tulburări care cauzează sciatică, primul pas al chiropracticianului este de a determina ce cauzeaza sciatica pacientului. Pentru un diagnostic  complet este necesara o revizuire atenta a istoricului medical al pacientului, precum si un examen fizic și neurologic. Diagnosticul de certitudine este pus pe baza unui examen RMN.

 5. Tratament lombosciatica

Tratamentul lombosciaticii are drept scop:

  • diminuarea comprimării coloanei în zona lombară,
  • lupta împotriva contracturii musculare
  • calmarea durerii.

Scopul tratamentului chiropractic este de a ajuta organismului sa se vindece. Tratamentul chiropractic este non-invaziv (non-chirurgical) și nu se recomanda folosirea medicamentelor. Tratamentul chiropractic furnizat depinde de cauza aparitiei sciaticii pacientului. Un plan de tratament pentru sciatica poate include mai multe tratamente cum ar fi manipulări ale coloanei vertebrale.  

Baza chiropracticticii este reprezentata de ajustări ale coloanei vertebrale.

Manipularea eliberează miscarile restrictive ale coloanei vertebrale și ajuta la aranjarea corpurilor vertebrale nealiniate în poziția lor corectă la nivelul coloanei vertebrale.

Manipulările coloanei vertebrale ajută la reducerea iritației nervoase responsabila de inflamatiea  cauzatoare de spasme musculare, dureri și alte simptome legate de sciatica. Ajustările nu sunt durerose, manipularea coloanei vertebrale fiind dovedita a fi sigura și eficienta.

Tratamentul pt. lombosciatică presupune aproximantiv 5 – 6 şedinţe – în funcţie de cauza aparitiei afectiunii.

sciatica

 

Chiropractorii clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center ofera o metodă de tratament care permite revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt. Daca lombosciatica vă împiedică să vă desfăşuraţi activităţile zilnice, contactaţi-ne cu încredere pentru a afla mai multe detalii.

 

 

În cadrul CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfasoară activitatea chiropractori autorizaţi, cu o vastă experință în tratarea afectiunilor musculo-scheletale, iar scopul nostru este de a trata lombosciatica, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată.

 

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră !

 

Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !

„*Disclaimer” Rezultatele promise nu pot fi garantate în cazul în care pacientul nu respectă sfaturile sfaturile primite de la chiropractor si nu executa exercitiile fizice prescrise, conform afectiunii de care sufera. Rezultatele promise se stabilesc împreună cu pacientul, în funcție de severitatea afectiunii fiecaruia și diferă de la caz la caz. (ex: un pacient cu o hernie de disc de 5mm  poate fi recuperat dupa 5 sedinte, pe când un pacient  cu o hernie de disc de 15 mm poate avea nevoie de mai mult de 5 sedinte si e posibil sa nu fie 100% recuperabil in funtie de natura geometrica a herniei )

PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE

Chiromedica - Health & Wellness Center

Str. Oltului Nr. 47
400600 Cluj-Napoca
Romania
Phone: 0770296601
Secondary phone: 0771024163
Orar de functionare:

luni 
marți 
miercuri 
joi 
vineri 

 

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.