Tratament nedureros prin chiropractică pentru spondiloza lombara 

Suferiţi din cauza durerilor de spate? Spondiloza lombara vă afectează activităţile zilnice? La CHIROMEDICA Health & Wellness Center puteţi beneficia de un remediu foarte eficient, cu succes folosit în tratarea spondiloza lombarachiropractica.

Spondiloza lombara este un proces degenerativ, de natură reumatismală, care se desfăşoară la nivelul coloanei vertebrale lombare.

Specific pentru spondiloza lombara este degenerarea discurilor intervertebrale, şi apariţia pintenilor osoşi (osteofite) pe faţa anterioară, laterală şi mai rar cea posterioară a marginilor superioare şi inferioare ale corpilor vertebrali.

Aproximativ 30% din bărbaţii cu vârsta înre 50-65 de ani prezintă spondiloza lombara. Procentul femeilor care suferă de spondiloza lombara este de circa 28%.

 

Programează-te la un prim consult și află cum decurge prima vizită!

Află ce spun persoanele, care au beneficiat de această terapie!

 

spondiloza lombara

Spondiloza lombara este un fenomen specific înaintării în vârstă. Suprasolicitarea de lungă durată a articulaţiilor şi discurilor intervertebrale, prin eforturi fizice mari la locul de muncă, menţinerea timp îndelungat a unor posturi sau poziţii neadecvate, statul în picioare prelungit, ridicarea şi purtarea de greutăţi, sedentaritatea, obezitatea, alcătuiesc condiţii favorizante pentru deformarea şi distrugerea elementelor de rezistenţă ale coloanei. Astfel discurile intervertebrale încep să se usuce și să slăbească, devenind mai expuse la traumatisme.

 

Boala se poate instala acut, sau mai lent.

Se manifestă prin: durere lombara – care se intensifică în momentul în care pacientul stă în poziţie şezând o perioadă lungă de timp, sau când efectuează mişcări repetitive cum ar fi culcatul şi ridicatul din pat; instabilitatea coloanei lombare; reducerea mobilităţii la acest nivel.

În stadiu mai avansat se produce o compresie a nervilor în canalul spinal sau la ieşirea din acesta, caz în care apare durere arzătoare, care iradiază pe traiectul nervului presat, contractură musculară, hipotrofie sau atrofie musculară în teritoriul afectat, furnicături, parestezii şi alte tulburări senzitive la nivelul membrului inferior.

Tratament spondiloza lombara

Urmăreşte

  • ameliorarea/încetarea durerii,
  • lupta împotriva contracturii musculare,
  • recâştigarea mobilităţii,  
  • încetarea efectelor negative asupra membrelor prin care trece nervul presat (parestezii, amorţeli, oboseală musculară), asigurând astfel revenirea pacientului la activităţile zilnice.

Aceste rezultate pot fi obţinute prin chiropractica (metoda de tratament alternativ).

Tratamentul constă din diferite manipulări efectuate asupra coloanei vertebrale prin elongaţii, torsionări şi cracmente. Prin aceste manipulări nervii nu mai sunt presaţi, iar simptomele amintite dispar.

Terapia nu este dureroasă. Manipulările sunt precedate de manevre specifice pentru relaxarea şi încălzirea musculaturii din zona afectată, având drept scop detensionarea musculaturii lombare, pentru executarea cu succes a manipulărilor.

Tratamentul pentru spondiloza lombara presupune aproximantiv 5-6 şedinţe – în funcţie de gravitate. La sfârşitul tratamentului pacientul va primi un set de exerciţii pentru întărirea musculaturii lombo-abdominale pentru prevenirea reapariţiei durerii.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea specialisti chiropractori autorizaţi, cu o vastă experientă în abordarea afecţiunilor coloanei vertebrale, iar scopul nostru este de a trata spondiloza lombara, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată şi revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt. Daca spondiloza lombara vă impiedică să vă desfăşurați activităţile zilnice, contactaţi-ne cu încredere pentru a afla mai multe detalii.

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră !

 

Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !

 

PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE

Chiromedica - Health & Wellness Center

Str. Oltului Nr. 47
400600 Cluj-Napoca
Romania
Phone: 0770296601
Secondary phone: 0771024163
Orar de functionare:

luni 
marți 
miercuri 
joi 
vineri 

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.