Tratament chiropractic pentru lombosacralgie la CHIROMEDICA Health & Wellness Center

Lombosacralgia reprezintă durerea lombară inferioară, care poate fi generată atât de suferinţa ţesuturilor moi lombare, cât şi a structurilor vertebrale (disc intervertebral, ligamente, pediculi vertebrali, etc.).lombosacralgie

Durerea poate fi: acută (nu se calmează nici în poziţie de culcat, apare contracură musculară lombară), subacută (dispare la repaus, este suportabilă la mobilizarea coloanei), cronică (moderată, apare dupa o solicitare de lungă durată), remisiune completă (pacientul nu are durere, dar poate repeta oricând un episod dureros).

Cea mai frecventă cauză este suprasolicitarea. Odată cu vârsta, şocurile sau loviturile, menţinerea timp îndelungat a unor posturi sau poziţii neadecvate, statul în picioare prelungit, ridicarea şi purtarea de greutăţi, sedentaritatea, obezitatea, alcătuiesc condiţii favorizante pentru suprasolicitarea mecanică a coloanei lombare. Astfel discurile intervertebrale încep să se usuce și să slăbească, devenind mai expuse la traumatisme.

Lombosacralgia poate să apară şi ca o consecinţă a unor tulburări statice, în urma unor procese inflamatorii (tuberculoză, stafilococi), leziuni traumatice (fracturi de corpi vertebrali, apofize), sau în urma unor procese metabolice ca osteomalacia, osteoporoza, etc.

În majoritatea cazurilor lombosacralgia se asociază cu lombosciatica. În acest caz apar dureri arzătoare, care iradiază pe traiectul nervului sciatic, contractură musculară, hipotrofie sau atrofie musculară în teritoriul afectat, furnicături, parestezii şi alte tulburări senzitive la nivelul membrului inferior.

lombosacralgiaLombosacralgia – Tratament

Urmăreşte:

  • ameliorarea/încetarea durerii;
  • dacă apare lombosciatica lupta împotriva contracturii musculare,
  • încetarea efectelor negative asupra membrelor prin care trece nervul presat (parestezii, amorţeli, oboseală musculară), asigurând astfel revenirea pacientului la activităţile zilnice.

Aceste rezultate pot fi obţinute prin chiropractică – manipulare lombară, în urma căruia vertebrele şi discurile intervertebrale sunt aşezate la loc – astfel simptomele amintite dispar.

Terapia nu este dureroasă. Manipulările vor fi precedate de manevre specifice pentru relaxarea şi încălzirea musculaturii din zona afectată, având drept scop detensionarea musculaturii lombare, pentru executarea cu succes a repoziţionării vertebrelor.

Tratamentul pentru lombosacralgie presupune aproximantiv 6-8 şedinţe – în funcţie de gravitate, cu o frecvenţă de două şedinţe/săptămână.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea chiropractori autorizaţi, cu o vastă experientă în abordarea afecţiunilor coloanei vertebrale, iar scopul nostru este de a trata lombosacralgia, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată şi revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt. Daca lombosacralgia vă impiedică să vă desfăşurai activităţile zilnice, contactaţi-ne cu încredere pentru a afla mai multe detalii.

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră !

 

Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !

PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE

Chiromedica - Health & Wellness Center

Str. Oltului Nr. 47
400600 Cluj-Napoca
Romania
Phone: 0770296601
Secondary phone: 0771024163
Orar de functionare:

luni 
marți 
miercuri 
joi 
vineri 

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.