Tratament chiropractic pentru spondiloza cervicala

Pentru tratarea spondilozei cervicale, CHIROMEDICA Health & Wellness Center  vă oferă o nouă metodă de tratament: chiropractica.

spondiloza-cervicala

 1. Ce este spondiloza cervicala ?

Spondiloza cervicala este o afecţiune, care se manifestă printr-o uzură anormală a coloanei cervicale, ce afectează corpurile vertebrale şi discurile intervertebrale de la nivelul gâtului, precum şi conţinutul canalului spinal – rădăcinile nervilor şi/sau măduva spinării.

Programează-te la un prim consult și află cum decurge prima vizită!

Află ce spun persoanele, care au beneficiat de această terapie!

 1. Cauze spondiloza cervicala

De multe ori, cauza spondilozei cervicale este uzura anormală a coloanei cervicale, în urma unor mişcări vicioase repetate în timp, datorată:

 • Deshidratării discului intervertebral;
 • Procesului de îmbătrânire;
 • Traumatismelor de la nivelul coloanei vertebrale cervicale;
 • Poziţiilor incorecte;
 • Activităţii fizice intense;
 • Stilului de viaţă sedentar.
 1. Simptome spondiloza cervicala

Unele cazuri de spondiloza cervicala nu sunt asociate cu nici un simptom, insă multe dintre ele includ:

 • Amorțeală și furnicături – în regiunea braţelor şi a cefei;
 • Slăbiciune – mușchii gâtului pot deveni mai slabi, provocând oboseală atunci când se stă în poziţii vicioase;
 • Durere – durere localizată la baza craniului, în ceafă, centura scapulară, umeri şi braţe. Mișcările rapide sau strănutul ar putea induce dureri;
 • Dificultăţi în mişcările capului – efectuarea mişcărilor bruşte;
 • Contractură la nivelul musculaturii paravertebrale superioare;
 • Oboseală musculară la nivelul braţelor.
 1. Diagnostic spondiloza cervicala

Diagnosticarea spondilozei cervicale urmăreşte:

 1. Anamneză – întrebări referitoare la: localizarea durerii, nivelul de iradiere (braţe, umăr, ceafă), accentuarea durerii la anumite mişcări/activităţi (flexie, rotaţie), etc.;
 2. Examinare fizică – posturi anormale, curburile fiziologice ale coloanei diminuate sau accentuate în zona afectată, teste specifice, etc.;
 3. Teste imagistice.

Spondiloza cervicala este o degenerare legată de vârstă şi apare, de obicei, după vârsta de 35-40 de ani.

În cazul spondilozei cervicale, discurile intervertebrale degenerate, pe de oparte presează nervii cranieni (durere, amorţeli-furnicături în mâini, contracturi musculare), pe de altă parte presează arterele craniene care trec printre vertebrele cervicale (hipoxie cervicală, dureri de cap, ameţeli, ţiuit în urechi, etc.).

5.  Tratament spondiloza cervicala

Tratamentul spondilozei cervicale are ca obiective:

 • înlăturarea durerii;
 • lupta împotriva contracturii musculare;
 • încetarea tulburărilor senzitive (parestezii, amorţeli) la nivelul umerilor şi braţelor;
 • revenirea pacientului la activităţile zilnice.

Aceste obiective pot fi obţinute prin tratament medicamentos (analgezice, antiinflamatoare), tratament fizio/kinetoterapeutic şi tratament chiropractic.

O scurtă discuție a istoriei naturale a spondilozei cervicale simptomatice este necesară înainte de a discuta intervenția terapeutică.

Prognoza pe termen lung este mai puțin clară. În urma tratamentului unii pacienți prezintă un declin progresiv, în timp ce majoritatea au perioade lungi de stabilitate a simptomelor cu exacerbări intermitente.

Un studiu a remarcat faptul că 79% dintre pacienții cu dureri de gât și / sau  care au menționat sindroame dureroase la nivel cervical au avut îmbunătățiri in urma anumitor tipuri de tratament.

Tratamentele medicale pentru spondiloza cervicală includ manipulări ale gâtului, tratament chiropractic, tratamente medicamentoase, modificări ale stilului de viaţă şi modalităţi fizice(de tracțiune, exerciții). Aceste terapii sunt adesea inițiate în funcție de preferințele pacientului şi/sau de recomandări.

Comparând eficacitatea acestor tratamente împotriva spondilozei cervicale nici un tratament nu este dificil.  

1.       Modificările stilului de viaţă (tehnici de relaxare, conștientizare posturală) pot ameliora simptomele. Acestea se concentrează, în general, pe conceptele de sarcină redusă, evitând extensia prelungită a gâtului, evitând ședințele prelungite de stat în picioare și mai ales selectarea scaunul potrivit (ceea ce serveste la reducerea pozițiilor obositoare pentru gât din timpul de lucru). 

2.       Modalitățile fizice sunt printre cele mai vechi tratamente utilizate pentru tulburarile coloanei vertebrale.       Tracțiunea mecanică, frecvent utilizată pentru spondiloza cervicala, reduce compresia și iritarea discurilor și îmbunătățeste circulația în spațiul epidural.

Este contraindicat la pacienții care au mielopatie sau artrită reumatoidă.

3. Tratamentul chiropractictratament-spondiloza-cervicala a fost descris încă de acum 4000 de ani. Rămâne un tratament foarte cunoscut în lume  pentru dureri de spate.

Tehnicile variază și includ:

 • Tehnici executate cu viteză redusă, cu amplitudine mare de manipulare;
 • Tehnici de mare viteză, cu amplitudine scăzută de manipulare.

 Contraindicații la manipularea cervicale includ fracturi vertebrale, infecții, diferite tipuri de cancere, mielopatia, diverse tulburări reumatologice.

Complicaţia în manipularea cervicală include disecția arterei vertebrobazilară, care este rară și aproape imposibil de prezis.

Tratamentul chiropractic pentru spondiloza cervicala este completat de exerciții concepute pentru înlăturarea durerilor. Acestea includ crearea unei rutine de exerciţii izometrice pentru musculatura gâtului, exerciţii de întărire şi flexibilitate ale musculaturii gâtului şi umerilor, exerciţii de intărire a musculaturii spatelui.

Tratamentul chiropractic pentru spondiloza cervicală nu este dureros şi presupune aproximantiv 4-6 şedinţe – în funcţie de gravitate. Pe perioada tratamentului nu este nevoie de medicaţie.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea chiropractori autorizați  cu o vastă experienţă în abordarea afecţiunilor coloanei vertebrale, iar scopul nostru este de a trata spondiloza cervicală, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată şi revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt. Daca spondiloza cervicală vă impiedică să vă desfăşurai activităţile zilnice, contactaţi-ne cu încredere pentru a afla mai multe detalii.

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră !

Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !

 

„*Disclaimer” Rezultatele promise nu pot fi garantate în cazul în care pacientul nu respectă sfaturile sfaturile primite de la chiropractor si nu executa exercitiile fizice prescrise, conform afectiunii de care sufera. Rezultatele promise se stabilesc împreună cu pacientul, în funcție de severitatea afectiunii fiecaruia și diferă de la caz la caz. (ex: un pacient cu o hernie de disc de 5mm  poate fi recuperat dupa 5 sedinte, pe când un pacient  cu o hernie de disc de 15 mm poate avea nevoie de mai mult de 5 sedinte si e posibil sa nu fie 100% recuperabil in funtie de natura geometrica a herniei )

PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE

Chiromedica - Health & Wellness Center

Str. Oltului Nr. 47
400600 Cluj-Napoca
Romania
Phone: 0770296601
Secondary phone: 0771024163
Orar de functionare:

luni 
marți 
miercuri 
joi 
vineri