Tratament pentru disjunctie acromio-clavicular prin chiropractica!

 

Aţi suferit un accident?

Aveţi o disjuncţie acromio-claviculară?

În cadrul CHIROMEDICA Health & Wellness Center, puteţi beneficia de un remediu nou, cu succes folosit în tratarea acesteia: chiropractica.Tratament pentru disjuncţie acromio-claviculară

Disjuncţiile sunt leziuni ligamentare la nivelul articulaţiilor plane, în urma cărora suprafeţele articulare şi oasele respective se îndepărtează unul de altul.

Disjuncţia acromio-claviculară este o leziune relativ frecventă, care se produce prin ruptura parţială sau totală a ligamentelor acromio- şi coraco-claviculare, cu diverse grade de deplasare a claviculei în raport cu acromionul.

Cauzele cele mai frecvente sunt accidentele rutiere, loviturile sau căzăturile directe pe umăr, zdrobirile de cauze diferite, dar poate apărea şi în cazul persoanelor care practică sporturi de contact – fotbal, hochei, etc.

 

Programează-te la un prim consult și află cum decurge prima vizită!

Află ce spun persoanele, care au beneficiat de această terapie!

 

Clasificare:

Disjuncţia acromio-claviculară poate avea mai multe grade (tipuri conform clasificării Rockwood):Tratament pentru disjuncţie acromio-claviculară

  • Gradul I – durere suportabilă – apare doar la mobilizare, slăbiciune moderată, proces inflamator, fără semne palpatorii de deplasare.
  • Gradul II – durere moderată spre severă, deplasare parţială a claviculei faţă de acromion – de obicei în direcţie antero-posterioară, slăbiciune la palpare.
  • Gradul III – durere severă, deplasarea totală a claviculei faţă de acromion, umărul afectat este coborât faţă de cel sănător, impotenţă funcţională, slăbiciune la palpare.
  • Gradul IV şi V – mai accentuate decât gradul III, în care partea distală a claviculei este deplasată posterior, respevtiv superior faţă de articulaţie, şi se pot asocia cu alte dislocaţii, afectarea plexului brahial, etc.
  • Gradul VI – foarte rare – apare dislocarea claviculei, cu posibilitatea existenţei unei fracturi de claviculă 

Tratament pentru disjuncţie acromio-claviculară se axează în primul rând pe repunerea oaselor deplasate din articulaţie, dar şi pe controlul durerii, limitarea tumefierii ţesuturilor moi – periarticulare, recâştigarea mobilităţii articulare.

În cazul disjuncţiilor de gradul I şi II, aceste obiective pot fi atinse prin chiropractică – manipulare osteoarticulară.

Dinjuncţia acromio-claviculară de gradul III, IV, V şi VI se tratează prin intervenţie chirurgicală, necesitând reconstruirea anatomică a ligamentelor acromio- şi coraco-claviculare prin sutura lor, dar şi fixare acromioclavinulară intraarticulară (şuruburi, pinuri Steinmann, etc.).

Tratament pentru disjuncţie acromio-claviculară

Tratamentul disjuncţiei prin chiropractică cuprinde diferite manipulări efectuate la nivelul articulaţiei umărului, în urma cărora oasele deplasate sunt repuse în poziţie normală – durerea şi umflătura dispar în câteva zile.

Manipulările vor fi precedate de manevre specifice pentru relaxare, şi totodată încălzire a musculaturii din zona afectată, pentru executarea cu succes a repunerii.

O sesiune de tratament pentru disjunctie acromio-claviculara presupune 1-2 şedinţe – în funcţie de gravitate.

Scopul nostru este de a trata disjunctia acromio-claviculara, oferind o metodă de tratament care permite revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center  îşi desfăşoară activitatea chiropractori autorizaţi, cu o vastă experientă în abordarea afecţiunilor coloanei vertebrale. Noi de dorim ca dumnevoastră să reveniţi la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt. Contactaţi-ne cu încredere pentru a afla mai multe detalii.

Grija noastră principală este sănătatea şi siguranţa dumneavoastră !

Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !

 

PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE

Chiromedica - Health & Wellness Center

Str. Oltului Nr. 47
400600 Cluj-Napoca
Romania
Phone: 0770296601
Secondary phone: 0771024163
Orar de functionare:

luni 
marți 
miercuri 
joi 
vineri 


Write a comment:

*

Your email address will not be published.