Activităţile zilnice vă crează probleme din cauza durerilor de spate? Aveţi o lombalgie? CHIROMEDICA Health & Wellness Center vă oferă un remediu nou, cu succes folosit în tratarea acesteia: chiropractica.

 

Lombalgilombalgiea reprezintă durerea situată la nivelul vertebrelor lombare, provocată în general de o afecţiune a coloanei vertebrale.

După evoluţia în timp a durerii, poate fi clasificată ca fiind acută (mai puţin de 7 zile), cronică (luni de zile) sau recidivantă.

În cele mai multe cazuri, lombalgia se datorează efectului de suprasolicitare. Odată cu vârsta, şocurile sau loviturile, menţinerea timp îndelungat a unor posturi sau poziţii neadecvate, statul în picioare prelungit, ridicarea şi purtarea de greutăţi, sedentaritatea, obezitatea, alcătuiesc condiţii favorizante pentru suprasolicitarea mecanică a coloanei lombare. Astfel discul intervertebral începe să se usuce și să se slăbească, devenind mai expus la traumatisme.

Lombalgia poate să apară şi în urma unor procese inflamatorii cum ar fi spondilita anchilozantă, tumori care au punct de plecare la nivelul coloanei vertebrale, etc.

Sciatica poate sau nu să însoţească lombalgia. La asocierea sciaticii apare durere arzătoare, care iradiază pe traiectul nervului, contractură musculară, hipotrofie sau atrofie musculară în teritoriul afectat, furnicături, parestezii şi alte tulburări senzitive la nivelul membrului inferior.

 

Tratament lombalgia:

Urmăreşte

  • ameliorarea/încetarea durerii,
  • dacă există lupta împotriva contracturii musculare,
  • încetarea efectelor negative asupra membrelor prin care trece nervul presat (parestezii, amorţeli, oboseală musculară), asigurând astfel revenirea pacientului la activităţile zilnice.

Aceste rezultate pot fi obţinute prin chiropractică – manipulare osteoarticulară.

Tratamentul constă în manipularea lombară astfel încât simptomele amintite dispar.

Terapia nu este dureroasă. Manipulările vor fi precedate de manevre specifice pentru relaxarea şi încălzirea musculaturii din zona afectată, având drept scop detensionarea musculaturii lombare, pentru executarea cu succes a repoziţionării discurilor.

Tratamentul pentru lombalgie presupune aproximantiv 4-6 şedinţe – în funcţie de gravitate, cu o frecvenţă de două şedinţe/săptămână.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea chiropractori autorizaţi, cu o vastă experienţă în tratamentul durerilor de spate, scopul nostru urmăreşte revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt. Pentru detalii şi informaţii contactaţi-ne cu încredere.

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră !

 

Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !

 

PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE

Chiromedica - Health & Wellness Center

Str. Oltului Nr. 47
400600 Cluj-Napoca
Romania
Phone: 0770296601
Secondary phone: 0771024163
Orar de functionare:

luni 
marți 
miercuri 
joi 
vineri 

 

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.