Tratament chiropractic pentru discopatie lombara

Tratament discopatie lombara: ACUM este posibil printr-o metodă nouă, cu succes folosită în cadrul CHIROMEDICA Health & Wellness Center, aceasta fiind chiropractica.

Coloana vertebrală este compusă dintr-o serie de vertebre, legate între ele printr-un disc intervertebral. Discurile intervertebrale au rol de amortizor, conferind coloanei vertebrale o protecţie la şocurile produse de mişcări ample, şi totodată asigura flexibilitatea coloanei vertebrale.

discopatie-lombaraDiscul intervertebral este format dintr-un inel fibros (în exterior), şi un ţesut gelatinos, numit nucleu pulpos.

 

Programează-te la un prim consult și află cum decurge prima vizită!

Află ce spun persoanele, care au beneficiat de această terapie!

 

Discopatia lombară este o afecţiune a coloanei vertebrale manifestată prin degenerarea discurilor intervertebrale din zona lombară. Degenerarea constă în fragmentarea sau migrarea discului intervertebral sau al unui fragment rupt al acestuia dincolo de inelul fibros, în urma căruia sunt presate ţesuturile din jur, măduva spinării, şi rădăcinile nervoase care pleacă de la măduva spinării spre membrele inferioare.

Cea mai frecventă cauză de discopatie lombară este artrita. Odată cu vârsta, şocurile sau loviturile, menţinerea timp îndelungat a unor posturi sau poziţii neadecvate, statul în picioare prelungit, ridicarea şi purtarea de greutăţi, alcătuiesc condiţii favorizante degradării progresive a discului intervertebral. Acesta începe să se usuce și să se slăbească, devenind mai expus la traumatisme.

Discopatia lombara afectează cel mai des discurile intervertebrale care sunt supuse mai mult procesului de uzără: L4-L5, L5-S1.

Printre simptome putem aminti: durere arzătoare la nivel lombar, care de obicei iradiază pe traiectul nervului presat (în cele mai multe cazuri nervul sciatic), contractură musculară, hipotrofie sau atrofie musculară în teritoriul afectat, furnicături, parestezii şi alte tulburări senzitive la nivelul membrului inferior.

 Tratament discopatie lombara

Urmăreşte

  • ameliorarea durerii,
  • lupta împotriva contracturii musculare,
  • recâştigarea mobilităţii,
  • încetarea efectelor negative asupra membrelor prin care trece nervul presat (parestezii, amorţeli, oboseală musculară), asigurând astfel revenirea pacientului la activităţile zilnice.

Aceste rezultate pot fi obţinute prin chiropractică, acesta constând din diferite manipulări efectuate asupra coloanei vertebrale prin elongaţii, torsionări şi cracmente. Prin aceste manipulări nervul este decomprimat – astfel simptomele amintite mai sus dispar.

Terapia nu este dureroasă. Manipulările vor fi precedate de manevre specifice pentru relaxarea şi încălzirea musculaturii din zona afectată, având drept scop detensionarea musculaturii lombare, pentru decomprimarea nervului presat.

Tratamentul pentru discopatie lombară presupune aproximantiv 5 – 6 şedinţe – în funcţie de gravitate. La sfârşitul tratamentului pacientul va primi un set de exerciţii pentru întărirea musculaturii lombo-abdominale pentru prevenirea reapariţiei durerii.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea chiropractori autorizați , cu o vastă experiență în abordarea afecţiunilor coloanei vertebrale, iar scopul nostru este de a trata discopatia lombara, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată şi revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt. Dacă discopatia lombara vă împiedică să vă desfăşurai activităţile zilnice, contactaţi-ne cu încredere pentru a afla mai multe detalii.

 

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră !

 

Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !

 

„*Disclaimer” Rezultatele promise nu pot fi garantate în cazul în care pacientul nu respectă sfaturile sfaturile primite de la chiropractor si nu executa exercitiile fizice prescrise, conform afectiunii de care sufera. Rezultatele promise se stabilesc împreună cu pacientul, în funcție de severitatea afectiunii fiecaruia și diferă de la caz la caz. (ex: un pacient cu o hernie de disc de 5mm  poate fi recuperat dupa 5 sedinte, pe când un pacient  cu o hernie de disc de 15 mm poate avea nevoie de mai mult de 5 sedinte si e posibil sa nu fie 100% recuperabil in funtie de natura geometrica a herniei )

 

PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE

Chiromedica - Health & Wellness Center

Str. Oltului Nr. 47
400600 Cluj-Napoca
Romania
Phone: 0770296601
Secondary phone: 0771024163
Orar de functionare:

luni 
marți 
miercuri 
joi 
vineri 
Write a comment:

*

Your email address will not be published.