tastati frecvent de pe telefonul mobil

Tastati frecvent de pe telefonul mobil? 

Aveţi grijă de postura dumnevoastră atunci când tastaţi pe telefon!tastati frecvent de pe telefonul mobil

Citiţi aceste rânduri de pe telefonul mobil? Există şanse foarte mari să fie aşa.

Staţi pe scaun?

Capul dumneavoastră este aplecat în faţă, mult înaintea umerilor? Cel mai probabil.

Uitaţi-vă în jurul dumneavoastră!

Cum stau ceilalţi oameni?

Stau cocoşaţi deasupra biroului, în faţa calculatorului sau aplecaţi deasupra telefonului?
Este posibil ca postura dumnevoastră, în prezent să nu vă provoace nici un fel de durere.

În momentul în care vă petreceţi mai mult de 8 ore pe zi, timp de 5 zile pe săpămână, în faţa calculatoarelor, iar în weekend în faţa telefoanelor mobile, există şanse mari ca în timp să suferiţi de dureri de spate şi să aveţi o postura defectuoasă.

La momentul actual, în lume, există un experiment privitor la influenţa telefonelor mobile asupra posturii corpului. Atunci când staţi drept, cu privirea înainte, capul cântăreşte între 4.5 şi 5.5 kg.

Cu fiecare centimetru în care vă aplecaţi capul înainte, greutatea pe coloana vertebrală creşte. De exemplu, o înclinaţie înainte a capului, de doar 15 grade, faţă de poziţia corectă, adaugă un plus de 7.7 kg, resimţit la nivelul coloanei vertebrale, iar cu cât capul este aplecat mai tare, greutatea resimţită este mai mare. 

Toată acestă greutate determină o presiune suplimentară asupra coloanei vertebrale şi poate provoca dureri la nivelul gâtului şi umerilor.

tastati frecvent de pe telefonul mobil

Simptome:

Dumnevoastră probabil nu consideraţi că petreceţi foarte mult timp aplecat în faţa telefonului mobil, dar dacă începeti să aveţi urmatoarele simptome înseamnă ca în momentul în care tastaţi sau citiţi pe telefonul mobil aveţi o postură defectuoasă (incorectă):

 • Umeri tensionaţi
 • Dureri de cap
 • Amorţeli în braţe
 • Dureri în zona cervicală 

Ce puteţi face pentru a evita postura defectoasă atunci când tastaţi pe telefon?

 • Atunci când citiţi un articol interesant, ţineţi telefonul la nivelul ochilor, păstrând capul drept. Da, este aceeaşi poziţie ca în momentul în care doriţi să faceţi o poză. Această poziţie vă va salva pe termen lung de apariţia durerilor în zona gâtului, umărului şi coloanei vertebrale.
 • Încercaţi să nu petreceţi ore în şir desfăşurându-vă activităţi pe telefon sau pe tabletă. Dacă totuşi sunteţi nevoiţi să lucraţi pe aceste dispozitive pentru o perioadă mai lungă de timp, din când în când luaţi o pauză, ridicaţi-vă, plimbaţi-vă, faceţi nişte întinderi uşoare, cum ar fi înclinarea capului în parte, răsuciţi-vă umerii şi aşezaţi-vă drept.

tastati frecvent de pe telefonul mobil

Dacă aveţi simptomele descrise mai sus, datorate unei poziţii defectoase, atunci chiropractica vă poate ajuta. Durerile de umăr şi durerile cervicale sunt foarte frecvente.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center tratăm zilnic persoane care suferă de acest tip de dureri. Sunaţi-ne la nr. de telefon 0771 024 163 pentru a vă programa la o terapie.

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră !

Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !

PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE

 

 

Chiromedica - Health & Wellness Center

Str. Oltului Nr. 47
400600 Cluj-Napoca
Romania
Phone: 0770296601
Secondary phone: 0771024163
Orar de functionare:

luni 
marți 
miercuri 
joi 
vineri 

 

 

 

 

 

 1. aprilie 26, 2017

  Foarte util articolul. Va multumesc pentru postare, am gasit sfaturi utile. 🙂

  • aprilie 26, 2017

   Vă mulţumim pentru apreciere şi vă invităm să citiţi pe blog şi alte articole unde găsiţi multe alte informaţii despre sănătatea coloanei vertebrale. Multă sănătate vă dorim!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

2018 © Copyright - CHIROMEDICA - Health & Wellness Center

Digital Marketing by onedigital

error: Content is protected !!