Nevralgia intercostală poate fi tratată în cadrul CHIROMEDICA Health & Wellness Center printr-o metodă nouă, cu succes folosită în străinătate în tratarea acesteia, aceasta fiind chiropracticanevralgie-intercostala

            Nevralgia intercostală poate fi definită ca fiind o durere puternică (severă), care este localizată între două coaste succesive, pe traiectul unui nerv intercostal.

În cele mai multe cazuri nevralgia intercostală apare în urma unor traumatisme, activităţi fizice intense, în urma cărora discurile intervertebrale/vertebrele se pot deplasa, şi determină compresia nervilor toracali.

Simptomul principal în caz de nevralgie intercostală este durerea (toracică), care se poate manifesta constant (pe parcursul întregii zile), sau brusc (ca o lovitură, înţepătură), iradiând de-a lungul coastelor, dinspre spate spre partea din faţă a toracelui – stern. Durerea creşte în intensitate la efort fizic (ridicare de greutăţi), răsucire, tuse, strănut, râs.

Durerea toracică poate fi însoţită de amorţeală/furnicături pe traiectul nervului afectat, mâncărime, dureri de umăr/braţe, durere lombară, atrofie musculară şi scăderea mobilităţii la acest nivel.

Nevralgia intercostală – Tratament nedureros şi eficient la CHIROMEDICA Health & Wellness Center

Tratamentul nevralgiei intercostale urmăreşte

  • reducerea/eliminarea durerii,
  • încetarea efectelor negative produse de nervul afectat (amorţeli/furnicături, slăbiciune musculară, etc.),
  • recâştigarea mobilităţii – asigurând astfel revenirea pacientului la activităţile zilnice.

Aceste obiective pot fi obţinute prin chiropractică – manipulare toracică, prin care vertebrele sunt aşezate la loc iar nervul afectat este eliberat de presiunea exercitată de presiunea discului intervertebral, astfel simptomele amintite mai sus dispar.

Terapia nu este dureroasă. Manipulările vor fi precedate de manevre specifice pentru relaxarea şi încălzirea musculaturii din zona afectată, având drept scop detensionarea musculaturii pentru executarea cu succes a repoziţionării vertebrelor/discurilor intervertebrale, şi decomprimarea nervului presat.

Tratamentul pentru nevralgia intercostală presupune aproximantiv 2-4 şedinţe – în funcţie de gravitate, cu o frecvenţă de două şedinţe/săptămână. Acesta poate fi aplicat şi în perioada acută, iar în majoritatea cazurilor pe perioada terapiei nu este nevoie de tratament medicamentos.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea chiropractori autorizaţi, cu o vastă experientă în abordarea afecţiunilor coloanei vertebrale, iar scopul nostru este de a trata nevralgia intercostală, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată şi revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt. Daca nevralgia intercostală vă impiedică să vă desfăşurai activităţile zilnice, contactaţi-ne cu încredere pentru a afla mai multe detalii.

 

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră !

 

Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !

 

PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE

Chiromedica - Health & Wellness Center

Str. Oltului Nr. 47
400600 Cluj-Napoca
Romania
Phone: 0770296601
Secondary phone: 0771024163
Orar de functionare:

luni 
marți 
miercuri 
joi 
vineri 


 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.