Chiropractica terapie alternativa pentru hernie de disc.

Chiropractica terapie alternativa pentru hernie de disc, aleasă tot mai des de români. 

Hernia de disc este o boală tot mai des întâlnită. Mulţi oameni nici nu ştiu că suferă de această afecţiune şi cu atât mai puţin știu că hernia poate fi tratată şi fără intervenţie chirurgicală. Care sunt simptomele, cum se pune diagnosticul şi cum se face tratamentul fără intervenţie chirurgicală aflăm în rândurile de mai  jos.

 Hernia de disc este o boală de natură neurologică ce se manifestă de cele mai multe ori  prin dureri de spate. 

chiropractica - terapie alternativa hernia de disc

Între două corpuri vertebrale, se afla discul intervertebral care are rolul de a amortiza şocurile și de a păstra echilibrul corpului. Acesta este alcătuit dintr-un inel fibros și un nucleu pulpos. Se vorbește despre hernie de disc în momentul în care inelul fibros se rupe, iar nucleul pulpos migreză.

Programează-te la un prim consult și află cum decurge prima vizită!

Află ce spun persoanele, care au beneficiat de această terapie!

Hernia de disc poate să apară la orice disc intervertebral de la nivel cervical, toracal, sau lombar, dar este mai des întâlnită în zona lombară şi în zona cervicală.

Simptomele herniei de disc se manifestă prin contracturi musculare paravertebrale, în zona unde se localizează afecţiunea, iar durerea radiază în principal pe traiectul nervului.

De exemplu, la o hernie de disc lombară durerea radiază pe traiectul nervului sciatic, adică în şold și fesă și coboara pe membrul inferior până la degete. Deseori durerea este însoţită de amorţeli locale.

Chiropractica – terapie alternativă pentru hernia de disc

Hernia de disc se tratează prin intervenţie chirurgicală, însotită de administrarea de antiinflamatoare. Din păcate este un tratament care nu oferă o certitudine de vindecare.

Tratamentul medicamentos de lungă durată afectează stomacul, iar la întreruperea acestuia, durerea revine, fiind astfel o soluţie de moment, o soluție de compromis. Intervenţia chirurgicală prezintă un risc ridicat, iar recidiva herniei este foarte mare, dupa o anumită perioadă de timp recidiva devenind iminentă.  

S-a demonstrat ştiinţific faptul că terapiile alternative dau un rezultat bun în eliminarea durerii în cazul herniilor de disc. De aceea operaţia trebuie să fie ultima variantă.

O terapie viabilă şi demonstrată este chiropractica. Prin această terapie se decomprimă nervul prin manevre de manipulare osteo-articulare şi elongaţii. Este o terapie tot mai mult si mai des folosită, non invazivă, în care după mai multe şedinţe durerea scade sau este înlăturată de tot.

Se poate efectua şedinţa chiar în perioada acută, când durerile sunt foarte mari. De cele mai multe ori printr-o şedinţă durerile scad şi până la 50%.

Un tratament complet conţine între 5 și 6 şedinţe în funcție de mărimea herniei. Iar apoi se recomandă o sedinţă de întreţinere periodică.

La sfârşitul tratamentului, pacientul va primi exerciţii pentru întărirea musculaturii lombare și musculaturii  abdominale. Prin întărirea acestor grupe musculare, se întărește stabilitatea coloanei vertebrale.

Chiropractica – terapie alternativă pentru hernia de disc ce are la bază medicina tradiţională asiatică.

După cum se ştie, asiaticii de mii de ani se folosesc de terapii alternative pentru a trata o multitudine de afecţiuni. De atunci, această terapie s-a răspândit pe tot globul. Chiropractica a fost prima dată folosită folosită în afara Asiei în 1895, de D.D. Palmer, din Davenport, Iowa.

Este o terapie ce necesită cunoştinţe profunde în anatomie, fiziologie, fiziopatologie si biomecanică. Această terapie îşi are şi ea riscurile ei ca oricare alta. Totuși riscurile sunt mult mai mici ca la o intervenţie chirurgicală.

Chiropractica, fiind o terapie relativ nouă în România, este privită de mulţi pacienţi cu scepticism, în privinţa efectului acesteia asupra diferitelor boli. Dar cu timpul oamenii îşi dau seama că merită să încerce această variantă înaintea intervenţiei chirurgicale, date fiind costurile și riscurile mult mai mici care sunt implicate în această terapie.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea chiropractori autorizati, cu o vastă experiență în acest domeniu. Scopul nostru este de a vă oferi toate beneficiile acestei terapii.

Sunați la numărul de  telefon 0771 024 163 pentru a vă face o programare.

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră !

Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !

„*Disclaimer” Rezultatele promise nu pot fi garantate în cazul în care pacientul nu respectă sfaturile sfaturile primite de la chiropractor si nu executa exercitiile fizice prescrise, conform afectiunii de care sufera. Rezultatele promise se stabilesc împreună cu pacientul, în funcție de severitatea afectiunii fiecaruia și diferă de la caz la caz. (ex: un pacient cu o hernie de disc de 5mm  poate fi recuperat dupa 5 sedinte, pe când un pacient  cu o hernie de disc de 15 mm poate avea nevoie de mai mult de 5 sedinte si e posibil sa nu fie 100% recuperabil in funtie de natura geometrica a herniei )

PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE

Chiromedica - Health & Wellness Center

Str. Oltului Nr. 47
400600 Cluj-Napoca
Romania
Phone: 0770296601
Secondary phone: 0771024163
Orar de functionare:

luni 
marți 
miercuri 
joi 
vineri 
 1. septembrie 10, 2017

  Aş dori să-mi spuneți cît costă o sedintă ?

  • septembrie 14, 2017

   Bună ziua. Pentru tarife, vă rugăm să ne contactați telefonic, deoarece lunar avem diferite oferte speciale, toate spre beneficiul clientului. Acestea sunt cu valabilitate limitată și diferite de la o lună la alta.
   Vă mulțumim și așteptăm să ne sunați la nr. de telefon 0770296601 pentru mai multe informații.

 2. septembrie 30, 2017

  La mine nucleul pulpos migrează , se poate reface prin chiropractică ? Am hernie de disc lombară. Am avut cîteva episoade foarte urîte , ultimul am crezut că no să mai merg .

  • noiembrie 10, 2017

   Bună ziua. Vă recomandăm să veniți la un consult pentru a vedea exact cu ce afecține vă confruntați. Pentru programare puteți folosi nr. de telefon 0771024163 sau formularele de contact de pe site. Vă mulțumim.

 3. noiembrie 8, 2017

  Buna Seara.De cativa ani ma confrunt cu probleme la coloana cervicala.Mai exact este o umflatura in accea zona.In urma Rmn à rezultat ça sufar de hernie de disc cervicala de asemenea sunt definite ciocuri de papagal.At-i mai tratat pacienti cu asemenea problème?

  Multumesc anticipat

  • noiembrie 10, 2017

   Bună ziua. Vă rugăm să ne trimiteți pe adresa office@chiromedicahealthcenter.ro examenul RMN pentru a vedea ce putem face în situația dumnevoastră. Fiecare caz este unic și prin urmare trebuie abordat individual. Vă mulțumim.

 4. noiembrie 23, 2017

  Buna ziua ,ma numesc Brinda daniel in urma ridicarii unei greutați ma confrunt cu dureri toracale ,cefalee amorteli ale palmelor,la radiografie sa gasit pensari disco vertebrale in zona toracica .

 5. decembrie 6, 2017

  Am un rmn cu o hernie de disc la două inele care se rezuma si la semipareza pe piciorul. stâng cum se poate rezolva?

 6. noiembrie 17, 2019

  Buna ziua, rezultatul CT este hernie discala L5-S1 cu dimensiuni de aproximativ 10/24 (AP/LL), cu stenozarea canalului lombar si tangente radiculare S1 bilateral in recesurile laterale si debord discal posterior L4-L5 cu amprentarea sacului dural, fara conflicte radiculare, urmeaza RMN. Doresc sa stiu daca prin intermediul d-voastra se poate evita o interventie chirurgicala. Va multumesc.

  • aprilie 30, 2020

   Buna ziua dn Jurca,
   Este necesar sa se examineze imaginile de pe examenul RMN. In urma examinarii acestora, va putem spune cu exactitate daca exista imbunatatiri prin tratamentul chiropractic. pentru programari online va rugam sa sunati la nr. 0771 024 163. Multumesc.

 7. iulie 7, 2020

  hernie disc L5 S1 12mm se poate face ceva am dureri Lombare cu iradiere pulpa gamba si furnicaturi la degete picior stang

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

2018 © Copyright - CHIROMEDICA - Health & Wellness Center

Digital Marketing by onedigital

error: Content is protected !!